حاضران در پنل «برند کارفرمایی» عوامل موثر بر ساخت یک برند کارفرمایی خوب را برشمرده و تاکید کردند بدون تعامل منابع انسانی، تولید محتوا و روابط عمومی، امکان ساخت یک برند کارفرمایی وجود ندارد.
به گزارش پیوست، پنل «برند کارفرمایی و مدیریت وجهه سازمانی» در پنجمین همایش گرافدی برگزار شد. در این پنل محمدصادق اشرفی، مدیرکارفرمایی گروه اسنپ و اسنپ فود، پریسا طالبی، مدیرارشد برندکارفرمایی در گروه کوبل، مژگان رجبدوست، همبنیانگذار و مدیرلاین جذب استعداد نارون، نوشین محمدی، مدیر ارشد منابع انسانی شرکت چارگون حضور داشتند.
مژگان رجبدوست مدیریت این پنل را برعهده داشت. او موضوع پنل را برند کارفرمایی و مدیریت اعلام کرد و گفت: این موضوع هم منابع انسانی و هم روابطعمومی را درگیر میکند. برندکارفرمایی درک کارمندان از ما به عنوان کارفرما است. محبوبیت و شهرتی که مدیران به عنوان کارفرما دارند، برند کارفرمایی را میسازد.
شهرت سازمان برای مخاطبان
پریسا طالبی، مدیرارشد برندکارفرمایی گروه کوبل درباره ویژگیهای برند کارفرمایی خوب، گفت: شهرت سازمان به عنوان کارفرما که مخاطب هدف آن کارمندان و نیروهای کار هستند. برند کارفرمایی درست و قوی است که براساس نیازهای مخاطب هدف که کارمندان و علاقمندان به کار هستند و براساس استراتژیهای سازمان ایجاد شده باشد.
او افزود: آنچه در برندکارفرمایی مهم است ارزش پیشنهادی کارفرماست. یک ارزش کارفرمایی طراحی میکنیم که در قالب و استراتژی خاصی است. در آن راستا و ستاره قطبی که مدنظرمان است، ارتباط برقرار میکنیم که موجب میشود برندکارفرمایی قوی داشته باشد.
کارمندان نیاز دارند دیده شوند
نوشین محمدی، مدیرارشد منابع انسانی شرکت چارگون درباره چالشها و شاخصهای برندکارفرمایی مثبت گفت: چالشهای صنعت فناوری بسیار متعدد است چراکه صنعتی پیشرو بوده و معیارهای پیش رو بسیار زیاد است.
او افزود: مشتریان این صنعت به طور دائم در حال مقایسه محصولات و خدمات شرکتها هستند. ما در رقابت با برند دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی بازندهایم چرا که نیروها در پی مهاجرت به این کشورها هستند. موضوعاتی از جنس فرهنگ کار، تعاملات در شرکت، فرصتهای رشد و پیشرفت باید ملموس باشد، باید سودمند باشند. کارمندان باید احساس کنند دیده میشوند و شنیده میشوند. برند کارفرمایی برای ما تجربه زیسته همکاران است.
اشرفی، مدیرکارفرمایی گروه اسنپ و اسنپ فود گفت: در هر سازمانی باید مورد کسبوکار ارائه کنید و بگویید نتیجه کار چه میشود. بیزینس کیس این است که نیروهایمان را به دیگر شرکتها میبازیم و باید سرمایهگذاری و هزینه شود تا برند کارفرمایی ایجاد شود تا نیروهایمان را حفظ کنیم.
همافزایی بین منابع انسانی، روابط عمومی و تولید محتوا
طالبی، مدیرارشد برندکارفرمایی گروه کوبل درباره تجربه فعالیت در دیجیکالا گفت: اولین بخشی که نیاز به ایجاد برند کارفرمایی مناسب را احساس میکند، تیم جذب و استخدام نیرو است. در زمانی که من در حوزه جذب و استخدام فعالیت میکردم، تیمی تشکیل شد برای ایجاد برند کارفرمایی که سمت و سوی مناسبی نداشت. هر برند کارآفرینی از منظر تجربیات من ۳ مرحله کلی دارد؛ مرحله اول استخراج ارزش پیشنهادی کارفرماست.
او افزود: تلاش کردیم ارزش پیشنهادی کارفرما را ایجاد کنیم و سپس شعار برند کارفرمایی را تدوین کردیم. داخل سازمان و به طور موازی در بیرون از سازمان نیز به ایجاد برند کارفرمایی پرداختیم. یک کتاب فرهنگ ارزشهای دیجیکالا نیز داشتیم. با بخشهای دیگر در دیجیکالا همکاری کردیم. برند کارفرمایی یک شرکت هرگز موفق نمیشود مگر اینکه در حوزه منابع انسانی، تولید محتوا و روابط عمومی همافزایی و همکاری وجود داشته باشد. در دیجیکالا این اتفاق رخ داد.
ارزش پیشنهادی کارفرما
نوشین محمدی، مدیرارشد منابع انسانی شرکت چارگون درباره ارزش پیشنهادی کارفرما گفت: لزوما ارزش پیشنهادی کارفرما نشاندادن جذابیتهای کارفرما نیست بلکه توانایی او در رفع چالشهای کاری است. در دنیای پرچالشی زندگی میکنیم.
او افزود: اینکه چالش را بپذیریم در ارزش پیشنهادی کارفرما تاثیر بسیاری دارد. در کنار مزایا و خدماتی که باید به کارمندان ارائه شود، پرسنل باید دیده شوند. دیده شدن و تاثیرشان در جامعه و نزدیک شدن به رسالت جامعه تاثیر بسیاری در بازدهی و بهرهوری کارمندان دارد. همچنین حق اظهار نظر و به چالش کشیدن شرایط موجود و ارائه ایدهها برروی کارمندان بسیارتاثیرگذار است. جذاببودن محیط کاری و فضایی مناسب نیز در جذب و نگهداری نیروها بسیار موثر است.
چالشهای شرکتهای غذایی
محمدصادق اشرفی، مدیرکارفرمایی اسنپ فود گفت: زمانی که ما میخواستیم شروع کنیم مشکلات و اتفاقات بسیاری رخ داد. سال گذشته مجبور شدیم هفت ماه فعالیتها را متوقف کنیم. اسنپ فود شرکتی زیرمجموعه اسنپ است. سایه اسنپ همیشه برروی اسنپ فود است. زمانی که نیروها قصد دارند درباره اسنپ فود صحبت کنند، آن را از اسنپ متمایز نمیکنند.
او تاکید کرد: چالش ما متمایزکردن اسنپ فود از اسنپ است. کارکردن روی برند کارفرمایی، حوزه پرچالشی است. یک دلیل آن این است که معمولا در شرکتهای استارتآپی فضا دوستانه است و ایجاد برند کارفرمایی دشوارتر است.
پریسا طالبی درباره اینکه برندکارفرمایی باید همراستا و همسوبا کسب و کارباشد، بیان کرد: برند شرکت، برند مشتری و برند کارمند باهم در ارزشها، چشمانداز و نقشه راه یکسانند و تنها بازارهدف متفاوتی دارند. برای بازارهدف ارزشهای متفاوتی پیشنهاد میدهند.
سه برند برتر برندکارفرمایی
نوشین محمدی درباره سه برند برتر در حوزه برند کارفرمایی گفت: استراتژی منابع انسانی کافه بازار و اسنپ همواره بسیار خوب و مثبت بوده است.
اشرفی گفت: دیجیکالا، علیبابا، همکاران سیستم و ما هم در اسنپ فود برند کارفرمایی خوبی ایجاد کردهایم. ابرآروان پیش از آنکه با چالش مواجه شود، برند کارفرمایی بسیار خوبی ایجاد کرده بود.